Få ett nytt perspektiv

Det är få saker, utom att få barn, som har förändrat mitt perspektiv på livet så mycket som när jag insåg att världen och politiken inte hängde ihop så som jag hade fått för mig genom 12-årig skola och fyraårigt universitet. Eller egentligen, att saker hängde ihop istället för att vara en lång rad tillfälliga historiska händelser.

Inte så att absolut allt hänger ihop, och att det med enkelhet går att peka på att judarna, bankerna eller frimurarna ligger bakom allt som händer. Snarare att det mesta som händer är planerat. Inte med nödvändighet, som sagt, av en och samma entitet.

Jag har samlat några resurser som kan hjälpa dig at se att världen inte är riktigt så enkel, tillfällig och i enlighet med den bild som ofta framställs av vanlig massmedia.

Jag har delat upp det i några olika avdelningar för att det skall bli något lättare att förstå tankegången.

Hur allt hänger ihop

Denna bok var när den kom ut i början av 70-talet banbrytande. Den är väl värd att läsa för att få en förståelse för hur historiska händelser kan triggas av faktorer som inte är uppenbara för allmänheten, och som knappast går att läsa om i en vanlig tidning.

None dare call it conspiracy (pdf)

Förstå internationella händelser

Syrien, Libyen, Irak och Afganistan har i omvänd ordning varit förstasidesnyheter och visst har det av och till publicerats nyhetesartiklar av visst värde även i svenska dagstidningar, men de tenderar att vara relativt få, och svåra att hitta. En site som, med sina brister, har gett mig vidgade perspektiv på internationella händelser är Global Research som är en kanadabaserad nyhetssajt.

www.globalresearch.ca

USA är än så länge världens mäktigaste land med kostnader för försvaret som är långt större än något annat land. Med baser i över 100 länder, och en spionverksamhet av aldrig tidigare skådat slag. Att det är en nation som är på väg att, som de flesta imperier, implodera är något som bara bitvis framkommer i svensk media. Alex Jones med Infowars i Texas är en säker källa till de senaste nyheterna om USA:s allt snabbare färd bort från den amerikanska konstitutionen.

www.infowars.com

9/11

Den i särklass viktigaste händelsen under 200-talet är nog 9/11. Jag minns fortfarande när jag såg bilderna från förödelsen i New York och inte anade på vilket sätt det skulle påverka världen. Efter att flera år senare ha blivit tipsad om olika youtubefilmer av vänner så blev denna enskilda händelse den som fick mig att ifrågasätta min tidigare uppfattning hur allt hänger ihop. Och nej, jag tror inte att en ondskefull långskäggig arab, i en grotta i Tora Bora planerade hela attentatet och fick sina minioner att genomföra det med en precision som tog världens mäktigaste nation med så fullständig överraskning att inte bara en, utan tre av fyra attentat lyckades.

 

JFK

Även om Oliver Stone i sin kända film kanske inte fick allt riktigt rätt så är det svårt att se att den officiella versionen med den ensamme USA-hatande kommunisten skulle ha dödat John F Kennedy. Här finns en nyligen gjord film som är väl värd att se som introduktion till detta hett omdiskuterade mord.

Meet Lee Harvey Oswald, Sheep-Dipped Patsy

Finns Gud

För den som är intresserad av sanningen bakom alla lögner, förenklingar och politiserade versioner av händelser så kan frågan om vårt ursprung och Guds existens inte vara ointressant. För egen del är jag övertygad om att Gud har skapat himmel och jord, men fundera gärna själv igenom vad du tror. Nedan är en utmärkt debatt mellan en ledande ateist, Richard Dawkins (The blind wathmaker) och den kristne matematikprofessorn John Lennox (Gods gravedigger).

John Lennox VS Richard Dawkins Debate - Has Science Buried God

Facebooktwittergoogle_plusmail

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *